Stekker
  • Inzicht in energieverbruik levert 10% tot 15% besparing op de energiekosten. Zonder investering!
    (bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland)
  • Van de lokale bakker tot de Nederlandse Spoorwegen. Energiemanager Online geeft inzicht in energieverbruik en -kosten.
  • Weten waarom al 25.000 locaties gebruik maken van Energiemanager Online? Klik hier
leaf

Realtime inzicht zonnepanelen

Steeds meer bedrijven investeren in zonnepanelen. Een investering die rendeert, mits de panelen blijven produceren wat ze moeten produceren. Daarom wordt  ZON-module door steeds meer bedrijven gebruikt. Handig om de productie van de panelen te volgen en overzicht te houden over het eigen verbruik.

Door onze samenwerking met Youless worden de gegevens uit de slimme meter en de productiemeter van de zonnepanelen per 15 minuten naar ons verzonden. Dat maakt het mogelijk om de opwekking van de zonnepanalen neartime te volgen, maar ook neartime inzicht te krijgen in het verbruik van gas en elektriciteit.

Energiemanager Online berekent op basis van de zon-instraling hoeveel de zonnepanelen van uur tot uur moeten produceren. Op die manier wordt snel duidelijk als er wat aan de hand is en wordt productieverlies voorkomen.

Doordat er extra elektriciteit via de zonnepanelen het pand binnenkomt en er mogelijk ook elektriciteit wordt terugeleverd, verdwijnt goed inzicht in het eigen verbruik. Op basis van de informatie uit de Youless berekenen we het eigen verbruik op uw locatie en houdt u het goede overzicht.